Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250γρ. μανιτάρια νάνοι σε φετάκια
100γρ. ελβετικά μανιτάρια σε φετάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
100γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
6 αυγά
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού σπασμένοι κόκκοι μαυροπίπερου
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο. Αλείψτε με λάδι μια τετράγωνη φόρμα 19εκ. και στρώστε στη βάση της λαδόχαρτο. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίξτε το σπανάκι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά. Χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα των μανιταριών και τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά. Κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε το ζεστό ή κρύο.