Υλικά
1 1/2 φλιτζ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου
1/3 φλιτζ. σπόροι chia
¼ φλιτζ. κακάο ή άγλυκη σκόνη κακάο
2-5 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμνου (αν χτυπήσεις τα υλικά στο μίξερ μπορείς να το αντικαταστήσεις με 5-9 χουρμάδες)
1/4 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
προαιρετικά: 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Πρόσθεσε όλα τα συστατικά εκτός από το γλυκαντικό σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά μέχρι να αναμιχθούν. Αν δεν χρησιμοποιήσεις μίξερ, πρόσθεσε σε αυτή τη φάση το σιρόπι σφενδάμνου. Διαφορετικά, μπορείς να προσθέσεις τους χουρμάδες. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον 3-5 ώρες (μέχρι να αποκτήσει υφή πουτίγκας).
Αν χρησιμοποιείς το μίξερ, βάλε το μείγμα στο μπλέντερ και χτύπησέ το μέχρι να γίνει αφράτο και εντελώς κρεμώδες. Σέρβιρε κρύο μαζί με ψιλοκομμένα φρούτα, γκρανόλα ή χτυπημένο γάλα καρύδας. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες, ωστόσο είναι καλύτερο όταν καταναλωθεί φρέσκο.