Αφράτο cheesecake με ανθότυρο

213
Αφράτο cheesecake με ανθότυρο

Συνταγή της Πόπης Χρυσανθίδου

Υλικά

100γρ. άχνη
200γρ. βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κύβους
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

Για την κρέμα

500γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
120γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 κρόκοι από μεσαία αυγά
4 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
30γρ. αλεύρι
Άχνη και γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Η ζύμη θα δούμε ότι θα μαζευτεί όλη γύρω από το φτερό και δεν θα κολλάει στα τοιχώματα. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη, την πιέζουμε λίγο για να γίνει επίπεδη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Η συγκεκριμένη δόση φτάνει για 2 χρήσεις οπότε κόβουμε και χρησιμοποιούμε μόνο τη μισή (όση περισσέψει την κρατάμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη. Διατηρείται έως 1 βδομάδα).

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας σε όσο το δυνατόν πιο λεπτό φύλλο πάχους περίπου 4 χιλιοστών και τη στρώνουμε σε μια χαμηλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. καλύπτοντας τον πάτο.

Για την κρέμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός ή στον κάδο του μπλέντερ και προσθέτουμε ένα ένα του κρόκους. Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απλαά με μια κουτάλα.

Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα ανθότυρου και την ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε το γλυκό κατά προτίμηση χλιαρό, πασπαλισμένο με άχνη. Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.