Βακαλάος κατσαρόλας

284
Βακαλάος κατσαρόλας

Συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά

600 γρ. ξαρμυρισμένος βακαλάος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
750 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες
500 γρ. πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, Πιπέρι
750 γρ. νερό
1 κουτ. γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάλουμε, σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και τη δάφνη. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλη μισή ώρα.

Λιώνουμε το σοταρισμένο σκόρδο και το ανακατεύουμε με την πάπρικα. Τοποθετούμε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε. Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε 2-3 μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τα τοποθετούμε και αυτά στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει ο βακαλάος.

Πηγή: newsbeast.gr