Κεφτεδάκια ρυζιού

283
Κεφτεδάκια ρυζιού

Υλικά

1 φλιτζ. ρύζι
100 γρ. ροκφόρ λιωμένο
100 γρ. χαλούμι τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Δυόσμος, Μαϊντανός
Αλάτι, Πιπέρι
Αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζ. γαλέτα, παρμεζάνα και αμύγδαλο τριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε 2 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύουμε το ρύζι, τα τυριά, το ζαμπόν, το καρύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το δυόσμο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τα περνάμε στο αυγό και στο τέλος στο μείγμα γαλέτας, παρμεζάνας, αμύγδαλου. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.