Κρητικός χαλβάς

259
Κρητικός χαλβάς

Συνταγή της Χρυσάνθης Μαυριγιαννάκη

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι
4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό
3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
Κανέλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξανθίσει καλά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βράζουμε το νερό με τη μισή ζάχαρη για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε τον χαλβά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατεύουμε μερικά λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Σερβίρουμε το χαλβά πασπαλισμένο με μυρωδάτη κανέλα.