Σπιτικά πεϊνιρλί

328
Σπιτικά πεϊνιρλί

Υλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml γάλα φρέσκο
100 γρ. βούτυρο
8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής
¾ κουτ. γλυκού ζάχαρη
¼ κουτ. γλυκού αλάτι

Για την Γέμιση
650 γρ. κασέρι
150 γρ. μπέικον
Αυγά


Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα. Βάζουμε σε ένα μπωλ το γάλα και διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και όσο χλιαρό νερό χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη!

Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 κομμάτια των 170 – 180 γρ. Mε τον πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά και του δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα, σαν βαρκάκι.

Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε αντικολλητικό ταψί. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε. Περνάμε με ένα πινέλο τα πεϊνιρλί με βούτυρο. Γεμίζουμε με τα τυριά τα πεϊνιρλί. Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. Όσο τα ψήνουμε, τα αλείφουμε ελαφρά 1-2 φορές, βούτυρο. με ένα πινέλο.

Για το πεϊνιρλί με το μπέικον. Άν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.

Για το πεϊνιρλί με το αυγό
Άν θέλουμε να προσθέσουμε αυγό στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, σπάζοντάς το πάνω από κάθε πεϊνιρλί.