Τουπιστί

374
Τουπιστί

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 φλιτζ. τσαγιού μέλι
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
Μια χούφτα καρύδια κοπανισμένα
Λίγες μαύρες σταφίδες
1 κουτ. σούπας κανέλα
Αλεύρι όσο σηκώσει

Για το σιρόπι

1 1/2 φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε στην φωτιά την κατσαρόλα με το λάδι, το μέλι, το νερό, τα καρύδια,τις σταφίδες και την κανέλα. Μόλις πάρουν βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την σόδα και λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, ρίχνουμε τη ζύμη μέσα, την χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, βράζουμε το μέλι με το νερό και το περιχύνουμε.