Τράιφλ με λευκή και μαύρη σοκολάτα

411
Τράιφλ με λευκή και μαύρη σοκολάτα

Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

Υλικά

100γρ. κορν φλέικς
200γρ. σοκολάτα λευκή τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

250γρ. σοκολάτα
150ml φρέσκο γάλα πλήρες
200γρ. κρέμα γάλακτος 35%36 λιπαρά

Εκτέλεση

Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει 3εκ. από τον πυθμένα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το νερό να αρχίσει να κοχλάζει. Από πάνω τοποθετούμε ένα μεταλλικό μπολ που να εφάπτεται στα τοιχώματα χωρίς όμως ο πάτος του μπολ να ακουμπάει το νερό. Ρίχνουμε στο μπολ λευκή σοκολάτα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει χλιαρή.

Ρίχνουμε τα κορν φλέικς στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή μπολ της αρεσκείας μας, καλύπτοντας το 1/5 των μπολ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Κρέμα λευκής σοκολάτας

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά για περίπου 1-2 λεπτά, ίσα ίσα να γίνει χλιαρό, και το ρίχνουμε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα κατά προτίμηση ελαστική μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και βάζουμε την κρέμα απάνω από τη βάση με τα κορν φλέικς, καλύπτοντας τα μπολ μέχρι τη μέση.

Κρέμα σοκολάτας

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να βράσει. Αδειάζουμε το ζεστό γάλα πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία κρέμα. αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 3-4 λεπτά και να γίνει χλιαρή.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν και να έχουμε μια ομοιογενή, λεία και γυαλιστερή κρέμα. Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολ, πάνω από τη λευκή σοκολάτα και σερβίρουμε.