Τραγανή πίτα με μορταδέλα

235
Τραγανή πίτα με μορταδέλα

Υλικά

3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
200γρ. μορταδέλα κομμένη σε κομμάτια
1 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
4 αυγά
250γρ. φέτα
250γρ. ανθότυρο
1 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάτε το λάδι με τα αυγά στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε το γιαούρτι και ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη μορταδέλα, τη φέτα κομμένη σε κομμάτια, το ανθότυρο, την κεφαλογραβιέρα, λίγο λίγο το αλεύρι (κρατώντας μια κουταλιά στην άκρη), λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Το μείγμα πρέπει να είναι ένας πηχτός χυλός.

Αλείφετε ένα ταψί στρογγυλό Νο 26 με λάδι, το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και στρώνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και έπειτα την κόβετε σε κομμάτια.