Μακαρόνια με σάλτσα καρότου και ανθότυρο

304
Μακαρόνια με σάλτσα καρότου και ανθότυρο

Υλικά

3 κουτ. σούπαςελαιόλαδο
2 φλιτζ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 φλιτζ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 
Αλάτι
400 γρ. μακαρόνια
1 φλιτζ. ανθότυρο θρυμματισμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε τα καρότα, το σκόρδο, αλάτι και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.

Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα περιχύνετε με τη σάλτσα καρότου και ανακατεύετε καλά, να πάει η σάλτσα παντού. Σερβίρετε στα πιάτα και ρίχνετε από πάνω το θρυμματισμένο ανθότυρο.