Μακαρόν με λευκή σοκολάτα

241
Μακαρόν με λευκή σοκολάτα

Υλικά

Για τα μακαρόν

200 γρ. άχνη ζάχαρη
20 γρ. κακάο
125 γρ. σκόνη αμυγδάλου
50 γρ. ζάχαρη
105 γρ. ασπράδι

Για τη γέμιση

200 γρ. λευκή σοκολάτα
2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο σε σκόνη
110 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζετε στον κάδο του μίξερ τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη και το κακάο και τα χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα για ένα λεπτό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165C. Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου που θα έχει σχήμα πλάκας.

Χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια τα ανακατεύετε με 50 τη ζάχαρη. Χτυπάτε άλλο ένα λεπτό. Ανακατεύετε στη μαρέγκα το πρώτο μείγμα που φτιάξατε που αποτελείται από σκόνη αμυγδάλου, κακάο και ζάχαρη άχνη. Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνετε σταδιακά και λίγο-λίγο ώστε η ζύμη που θα φτιάξετε για τα μακαρόν να μην είναι ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ στερεή. Έτσι τα μακαρόν θα είναι γυαλιστερά και τραγανά.

Βάζετε τη ζύμη για τα μακαρόν σε κορνέ χωρίς στόμα και φτιάχνετε περίπου 20 μακαρόν. Τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για 12-15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεκολλάτε από τη λαδόκολλα.

Για τη γέμιση

Για να φτιάξετε τη γέμιση, σπάτε τη λευκή σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το μαραθόσπορο σε σκόνη. Αφήνετε την κρέμα γάλακτος με το μαραθόσπορο μέχρι να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, βγάζετε αμέσως από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε.

Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές και γυαλιστερό, το αδειάζετε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και φτιάχνετε το γλυκό το οποίο είναι σαν σάντουιτς, με 2 μακαρόν και τη γέμιση λευκής σοκολάτας στη μέση.

Πηγή: newsbeast.gr