Πίτα με τυρί και κιμά

295
Πίτα με τυρί και κιμά

Υλικά

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες σε κύβους
4 κουτ. σούπας λάδι
2 κρόκοι αυγών
100 γρ. τυρί κρέμα με αρωματικά και σκόρδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πιπεριά σε ροδέλες
200 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμάς
3 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
2 κουτ. σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας αλεύρι
300 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις λιώνετε καλά με πιρούνι μαζί με 2 κουταλιές από το λάδι, τους κρόκους και το τυρί κρέμα και αλατοπιπερώνετε.

Σκεπάζετε και το διατηρείτε ζεστό. Στο μεταξύ σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε ελαφρά το σκόρδο και τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν. Προσθέτετε την πιπεριά, το δεντρολίβανο και το μπέικον. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και ρίχνετε μέσα τον κιμά και τηγανίζετε για 8 με 10 λεπτά, να πάρουν χρώμα τα υλικά. Κατόπιν προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, τις ντοματούλες, το αλεύρι και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε επάνω το μείγμα της πατάτας. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια και να εξατμιστούν τα υγρά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.