Σπιτικό ελαιόψωμο

388
Σπιτικό ελαιόψωμο

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
3 κούπες του τσαγιού νερό (ανάλογα πόσο θα χρειαστεί για να γίνει η ζύμη κανονική) – Το νερό το χειμώνα να είναι χλιαρό και το καλοκαίρι δροσερό
300 γρ. ελιές κομμένες σε κομμάτια (χωρίς τα κουκούτσια)

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις ελιές) μέχρι να γίνει η ζύμη μας ελαστική και λεία. Κατόπιν ρίχνουμε τις ελιές και ζυμώνουμε πάλι ώστε να ανακατευτεί καλά το μείγμα (ζύμη με ελιές).Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος 30 με 50 λεπτά, έως ότου να διπλασιαστεί ο όγκος της

Πλάθουμε 3-4 καρβέλια ή φρατζόλες και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή αντικολλητικό ταψί. Τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά για να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 200C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά.
Πηγή