Υλικά
1½ κιλό μπούτι αρνίσιο, χωρίς κόκαλο, σε ενιαίο κομμάτι ανοιγμένο για ρολό
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες στο γουδί με 1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. σούπας μείγμα «μπαχαράτ»
τα φύλλα από 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε μια λεία επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω μια λαδόκολλα. Βάζουμε επάνω στη λαδόκολλα το αρνί και το αλείφουμε καλά με το ελαιόλαδο και το μείγμα σκόρδου-αλατιού ολόγυρα. Το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών από όλες τις πλευρές και σκορπίζουμε το δεντρολίβανο. Του κάνουμε μασάζ για λίγα λεπτά για να τραβήξει τις μυρωδιές και το τυλίγουμε σε ρολό. Έπειτα το τυλίγουμε πρώτα με τη λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο, σφιχτά.
Το βάζουμε σε μέτριο, σχετικά βαθύ ταψί με 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το αρνί. Το σερβίρουμε κομμένο σε λεπτές φέτες.