Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
Υλικά
Για τη βάση
140γρ. μπισκότα τύπου μιράντα
70γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για τη γέμιση
200γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο τεμαχισμένη
700γρ. μασκαρπόνε
50γρ. άχνη
Για τις μπανάνες
4-5 μέτριες μπανάνες
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Πιέζουμε με την παλάμη μας το μείγμα του μπισκότου ώστε να γίνει μια λεπτή και συμπαγής στρώση. Είναι προτιμότερο να μην την ψήσουμε για να παραμείνει μαλακή και να κόβεται πιο εύκολα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγογδάρτη την άχνη με το μασκαρπόνε. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε σε αυτήν λίγο από το μείγμα του τυριού, ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε στο μπολ με το υπόλοιπο τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την κρέμα αυτή πάνω από τη βάση του μπισκότου. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία 230-250C. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τις μπανάνες στα 4, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τις ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και με αυτές γαρνίρουμε το τσιζκέικ.