Μους σοκολάτας με σμέουρα

234
Μους σοκολάτας με σμέουρα

Υλικά

100 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού βανίλια
250 ml  κρέμα γάλακτος  με 35% λιπαρά
1 1/2 φλιτζ. κατεψυγμένα σμέουρα ξεπαγωμένα

Εκτέλεση

Βάζετε ένα μεταλλικό σκεύος πάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ρίχνετε στο μεταλλικό σκεύος 1/4 φλιτζ. από την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να ζεστάνει, αφαιρείτε το μπολ από τον ατμό, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Σε άλλο μπολ ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος τα 200 ml μαζί με την ζάχαρη, βανίλια και χτυπάτε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη και απαλή σαντιγί, όχι σφικτή. Ανακατέψτε τη σαντιγί με το μείγμα σοκολάτας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα σμέουρα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα. Στη συνέχεια βάζετε τη μους σε ποτήρια και σερβίρετε ή αποθηκεύετε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Πηγή: newsbeast.gr