Υλικά
7 πράσα
7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μικρό μαιντανό
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας κοφτές ρύζι [προαιρετικά]
300 γρ. φέτα
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια ,καθώς και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε μέσα όλα τα κομμένα μας λαχανικά όπως πράσο,κρεμμύδια ,και κρεμμύδι ξερό και σοτάρουμε να μαραθούν . 2 λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε και τον άνηθο με τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, καθώς και το αλατοπίπερο και το ρύζι και ανακατεύουμε .
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε πάλι .
Λαδώνουμε το ταψί καλά και προσθέτουμε 4 φύλλα κάτω ως εξής ,το πρώτο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ,λάδωμα όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πάλι σε όλη την επιφάνεια του τα ταψιού,λάδωμα πάλι και το τρίτο ζαρωμένο μέσα στο ταψί λάδωμα και ζαρωμένο και το τέταρτο ,μετά αδειάζουμε όλη την γέμιση την ισιώνουμε και σκεπάζουμε με 3 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο τα 2 πρώτα ζαρωμένα και λάδωμα ένα ένα και το τρίτο σε όλη την επιφάνεια και το στρίβουμε γύρω γύρω κλείνοντας την πίτα μας .
Τη χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια την περνάμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια ,ραντίζουμε και με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170C μέχρι να ροδίσει .
Σημείωση
Το ρύζι το προσθέτουμε γιατί μαζεύει τα υγρά και δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου κατά το φάγωμα .