Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

359
Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Υλικά

4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. γιαούρτι
1/2 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκοι αυγού (κρατάτε τα ασπράδια για το άλειμμα)
Λίγο σουσάμι
1/2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
Αλάτι

Για τη γέμιση

1/2 κιλό σκληρή φέτα
200γρ. ανθότυρο
1/2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη (αφού κρατήσετε μια κουταλιά στην άκρη). Κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο, ρίχνετε το βούτυρο, το γιαούρτι, λίγο αλάτι και τους κρόκους. Ζυμώνετε όλα τα υλικά πολύ καλά και προσθέτετε αν χρειαστεί τόσο αλεύρι ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας και να γίνει μαλακή. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Βάζετε τη φέτα και το ανθότυρο σε μια λεκάνη, τα λιώνετε με ένα πιρούνι, προσθέτετε τη γραβιέρα, τους κρόκους χτυπημένους στο μπλέντερ, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε.

Κόβετε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγετε μία μία μπαλίτσα με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και με ένα στρογγυλό κουπ πατ πιέζετε το φύλλο και το κόβετε. Βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα των τυριών στη μέση του φύλλου, το διπλώνετε ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες για να κλείσουν καλά.

Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί, τοποθετείτε τα τυροπιτάκια, τα αλείφετε με τα ασπράδια χτυπημένα στο μπλέντερ και πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μισή ώρα.