Φασόλια χάντρες με σπανάκι και λουκάνικο

1592
Φασόλια χάντρες με σπανάκι και λουκάνικο

Υλικά

500γρ. φασόλια χάντρες
400ml ζωμό λαχανικών
100γρ. κρεμμύδι κομμένο στο μπλέντερ
60ml ελαιόλαδο
60ml χυμό λεμονιού
100γρ. σπανάκι baby
300γρ. χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες
50γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Φύλλα άνηθου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα φασόλια, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε για 30-40 μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να χυλώσουν. Παράλληλα σοτάρουμε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει και το κρατάμε στην άκρη.

Μόλις τα φασόλια είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα λουκάνικα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως με το πιπέρι, τα φύλλα άνηθου και λίγο ελαιόλαδο.