Ζυμαρικά με σάλτσα λουκάνικου

356
Ζυμαρικά με σάλτσα λουκάνικου

Υλικά

320 γρ. Casarecce
250 γρ. φρέσκο (μαλακό) χοιρινό λουκάνικο ιδανικά με σκόρδο και πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι (30 γρ.) ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί ξηρό
200 ml κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
70 γρ. πεκορίνο φρεσκοτριμμένο (ή παρμεζάνα) και έξτρα για το σερβίρισμα
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προεραιτικά)

Εκτέλεση

Βάζετε αρκετό νερό να βράσει και προσθέτετε αλάτι μόλις κοχλάζει.  Ρίχνετε  τα μακαρονια να βράσουν al dente σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού. Κάνετε τη σάλτσα με λουκάνικο: Διαλύετε με το πιρούνι το λουκάνικο, αφού έχετε αφαιρέσει την εξωτερική μεμβράνη.

Σε άνετο τηγάνι ή άλλο σκεύος (που να χωράει στο τέλος και τα ζυμαρικά), ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί (μέτρια φωτιά) και προσθέτετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 1 -2 λεπτά να γίνει απλώς διάφανο, χωρίς να αλλάξει χρώμα.

Βάζετε το λουκάνικο και τσιγαρίζετε για 2 λεπτά, πιέζοντας με σπάτουλα τα κομμάτια να διαλυθούν όσο γίνεται. Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί (4-5 λεπτά). Χαμηλώνετε τη φωτιά βάζετε την κρέμα και ανακατεύετε. Δεν χρειάζεται να βράσει πολύ, απλώς να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε.

Σημείωση: Μην αλατίσετε υπερβολικά λόγω του τυριού που έπεται να προστεθεί.

Σουρώνετε τα ζυμαρικά κρατώντας πάντα 1 φλ. από το αμυλούχο νερό που έβρασαν, για την περίπτωση που στο τέλος χρειαστούν έξτρα υγρασία. Ή χρησιμοποιείτε την ειδική κουτάλα για να τα μεταφέρετε στη σάλτσα με το λουκάνικο. Ανακατεύετε και αναμιγνύετε την μεγαλύτερη ποσότητα από το τριμμένο πεκορίνο (ή την παρμεζάνα). Ρίχνετε, αν σας αρέσει, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρισμα: Μοιράζετε τα ζυμαρικά με σάλτσα λουκάνικου σε ζεστά πιάτα προσθέτοντας, αν θέλετε, πάνω τους έξτρα πεκορίνο. Σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ