Υλικά
100 γρ. ψιλοκομμένο καρότο
130 γρ. καθαρισμένο πράσο χοντροκομμένο
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. ντομάτα (ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους)
250 γρ. κριθαράκι με Σόγια
450-500 γρ. στήθος κοτόπουλο (ολόκληρο)
60 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. μουστάρδα
20 γρ. λεμόνι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το καρότο, το πράσο, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το κριθαράκι και περίπου 1 κιλό νερό. Τα βάζετε να βράσουν για όσο χρόνο χρειαστεί το κριθαράκι. Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το στήθος κοτόπουλο (ολόκληρο).
Όταν βράσει, το βγάζετε από το νερό, το αφήνετε να κρυώσει και το ψιλοκόβετε. Μέσα στην κατσαρόλα με το έτοιμο κριθαράκι (εφόσον το έχετε αφήσει να απορροφήσει τα υγρά του), ρίχνετε το κοτόπουλο.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το λεμόνι. Περιχύνετε το μίγμα και ανακατεύετε. Σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.