
Υλικά
3 πακέτα μπισκότα τύπου πτί μπέρ
3 κουτάκια κρέμα γάλακτος το μικρό μέγεθος
1 κουτί πραλίνα φουντουκιού το μεγάλο μέγεθος και 3 κουταλιές τις σούπας ακόμα [οπότε θα αγοράσουμε 1 μεγάλη συσκευασία και μία μικρή και θα μας περισσέψει ]
1 ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές κοφτές σούπας κοφτές στιγμιαίο καφέ
1 κουτάκι πουράκια μικρή συσκευασία
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει και να στέκεται να σφίξει. Αμέσως προσθέτουμε σε χαμηλή ταχύτητα το ζαχαρούχο γάλα και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε ενάμιση ποτήρι κρύο νερό, ρίχνουμε τον καφέ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα πυρέξ η πλαστικό ταψάκι περίπου 40 επί 25 τοποθετούμε στην σειρά τα μπισκότα αφού πρώτα τα βουτάμε αστραπιαία στον καφέ. Μόλις την γεμίσουμε όλη την επιφάνεια ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κρέμα υπολογίζουμε την ποσότητα ώστε να γίνουν 4 στρώσεις ,δηλαδή ,μπισκότα ,κρέμα ,μπισκότα κρέμα,μπισκότα κρέμα,μπισκότα και τέλος κρέμα.
Τρίβουμε και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα πουράκια .Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο [όχι κατάψυξη] τουλάχιστον για 4 με 5 ώρες.Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.