Παγωτά cupcakes

298
Παγωτά cupcakes

Υλικά
4 φέτες κέικ
1 λίτρο παγωτό στρατσιατέλλα
1 λίτρο παγωτό βανίλια
κουβερτούρα

Για την επικάλυψη
3 ασπράδια
2 ¼ φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ κουτ. σούπας μέλι
½ φλιτζ. κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
1 ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας, ασπράδια, ζάχαρη, νερό, αλάτι και μέλι σε μπολ σε μπεν μαρί, σε δυνατή φωτιά. Χτυπάμε συνεχώς σε δυνατή ταχύτητα για 6 – 7 λεπτά μέχρι να πήξει και να διπλασιαστεί το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Το βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε.

Για τις θήκες

Λιώνουμε την κουβερτούρα και φτιάχνουμε θήκες σοκολάτας σε φορμάκια μιας χρήσεως. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στον πάτο σε κάθε φορμάκι και το περιστρέφουμε-γυρίζουμε να πάει και στα πλαϊνά η σοκολάτα (σε ατομικά φορμάκια μιας χρήσεις ή φορμάκια σιλικόνης) ,ώστε να σχηματιστεί η θήκη για το κέικ και το παγωτό.

Τις παγώνουμε καλά στην κατάψυξη όπως είναι με τα φορμάκια, ξεφορμάρουμε προσεχτικά.

Συναρμολόγιση:

Γεμίζουμε με λίγο κέικ και πολύ παγωτό κάθε θήκη. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και διατηρούμε στην κατάψυξη. Πασπαλίζουμε με την τρούφα λίγο πριν σερβίρουμε.