Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κανέλα και λευκή σοκολάτα

175
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κανέλα και λευκή σοκολάτα

Συνταγή της Νατάσας Τζελέπη

Υλικά

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο

Εκτέλεση

Βράζω το νερό,τη ζάχαρη,την κανέλα και το γαρίφαλο – το ρίχνω προς το τέλος αφού έχει βράσει το σιρόπι μου καλά. Σε κατσαρόλα ρίχνω λάδι να κάψει και μετά λίγο λίγο το σιμιγδάλι. Ανακατεύω διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι σκούρο ξανθό χρώμα . Προσθέτω μετά το σιρόπι και τα βράζω όλα μαζί μέχρι το σιρόπι να απορροφηθεί τελείως .βάζω το χαλβά σε ατομικά φορμακια . Αφού κρυώσει ξεφορμαρω και σερβίρω με κανέλα και κομματάκια λευκής σοκολάτας – προαιρετικό.