Αργοψημένο αρνί με κύμινο

279
Αργοψημένο αρνί με κύμινο

Υλικά

1 µπούτι από αρνάκι γάλακτος γύρω στα 2½ κιλά
70 γρ. βούτυρο, σε θερµοκρασία δωµατίου 
3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισµένες
2 κουτ. γλυκού κύµινο, σε σκόνη + 1 κουτ. σούπας για το σερβίρισµα
3 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
αλάτι 
1½ κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι, για το σερβίρισµα 

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 220° C. Με ένα µικρό κοφτερό µαχαίρι ανοίγουµε µικρές και βαθιές χαρακιές στο επάνω µέρος και στα πλαϊνά του αρνιού.

Αναµειγνύουµε το βούτυρο, το σκόρδο, τα µπαχαρικά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα µπολ µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός. Με τη ράχη ενός κουταλιού αλείφουµε τον πολτό σε όλο το αρνί και στη συνέχεια χρησιµοποιούµε τα δάχτυλά µας για να απλώσουµε τον πολτό οµοιόµορφα, προσέχοντας να καλυφθεί όλο το αρνί.

Βάζουµε το αρνί, µε το κόκαλο προς τα κάτω, σε ένα βαθύ ταψί και το τοποθετούµε στο επάνω ράφι του φούρνου. Το ψήνουµε για 10 λεπτά, το αλείφουµε µε τους χυµούς του και το ξαναβάζουµε στο µεσαίο ράφι του φούρνου. Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία του φούρνου στους 160° C. Ψήνουµε το αρνί για περίπου 2-2½ ώρες και το αλείφουµε µε τους χυµούς του κάθε 20-30 λεπτά, προσέχοντας να παραµείνει τρυφερό και γευστικό. Κόβουµε το κρέας σε χοντρά κοµµάτια. Αναµειγνύουµε τη 1 κουτ. σούπας έξτρα κύµινο µε το χοντρό αλάτι και σερβίρουµε το µείγµα στο πλάι, για να πασπαλίσει ο καθένας τη µερίδα του.

Πηγή