Ζεστό σοκολατένιο Cheesecake

441
Ζεστό σοκολατένιο Cheesecake

Συνταγή της Αλεξίας Αλεξιάδου

Υλικά

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ. βούτυρο
4 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κρόκους
4 κουτ σούπας αλεσμένα φουντούκια σε σκόνη

Για τη γέμιση

3 μεγάλα αυγά χωρισμένα
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
500γρ. τυρί κρέμα
1/3 φλιτζ. αλεσμένα φουντούκια σε σκόνη
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας κακάο
3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

Βουτυρώστε καλά μια φόρμα με στεφάνη 26εκ. Ετοιμάστε τη ζύμη. Χτυπήστε στο μίξερ το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να γίνει τρίμματα. Προσθέστε το κακάο, τη ζάχαρη και τα φουντούκια και χτυπήστε να ενωθούν. Προσθέστε το κακάο, τη ζάχαρη και τα φουντούκια. Συνεχίστε το χτύπημα προσθέτοντας τους κρόκους και 2-4 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίστε μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα γύρω από τη λεπίδα του μίξερ.

Βγάλτε τη ζύμη πάνω σε μια πετσέτα ελαφρώς αλευρωμένη και ανοίξτε την με τον πλάστη σε έναν κύκλο 32εκ. Αναποδογυρίστε τη ζύμη με τη βοήθεια της πετσέτας μέσα στη φόρμα και στρώστε τη με τα χέρια σας να καλύψει τον πάτο και 3εκ. από τα τοιχώματα.

Για τη γέμιση χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να πήξουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το τυρί, τα φουντούκια, την κρέμα, το κακάο και το ρούμι και χτυπήστε τα να ενωθούν στο μείγμα των αυγών. Χτυπήστε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και ανακατέψτε τα απαλά στο μείγμα των υπόλοιπων υλικών. Αδειάστε το μείγμα μέσα στη ζύμη.

Ψήστε στο φούρνο στους 170C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε με άχνη ή με ζεστή σάλτσα σοκολάτας fudge.