Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και σπανάκι

312
Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και σπανάκι

Υλικά

4 μανιτάρια πορτομπέλο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 σκελίδα σκόρδο
100γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
100γρ. φέτα
2 κουτ. σούπας ξινόγαλα
1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς τους σπόρους της

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τη φέτα μαζί με το ξινόγαλα και την πιπεριά στο μίξερ μέχρι να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα τυριού. Προσθέτουμε τον δυόσμο και γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα.

Ψήνουμε τα μανιτάρια σε ένα μικρό βουτυρωμένο ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C περίπου για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.