Φιλέτα γλώσσας παναρισμένα με κορν φλέικς

364
Φιλέτα γλώσσας παναρισμένα με κορν φλέικς

Υλικά

8 φιλέτα γλώσσας
160γρ. απαλή μουστάρδα
160γρ. κορν φλέικς
4 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε τα κορν φλέικς. Τα βάζετε σε ένα ανοιχτό σκεύος και τα κομματιάζετε με τα δάχτυλα προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Στεγνώνετε τα φιλέτα γλώσσας και από τις δύο πλευρές με ένα χαρτί κουζίνας. Τα αλείφετε με τη μουστάρδα και στη συνέχεια τα μεταφέρετε στο σκεύος με τα κορν φλέικς.

Πανάρετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετείτε τα φιλέτα. Ρίχνετε το βούτυρο και τα ψήνετε για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σαλάτα. Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε φέτες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο. Βάζετε τις ντομάτες σε ένα μπολ και ρίχνετε το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Βγάζετε τα φιλέτα από το φούρνο και τα μεταφέρετε προσεχτικά σε πιάτα για να μη σπάσει το πανάρισμα. Τα συνοδεύετε με τη σαλάτα ή με ψητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.