Γαύρος μαρινάτος

289
Γαύρος μαρινάτος

Υλικά

1 κιλό γαύρο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι χοντρό θαλασσινό σε ποσότητα τόση όση να σκεπαστεί όλος ο γαύρος
1 ματσάκι άνηθο ,η θυμάρι,η μαιντανό
Ξύδι πολύ καλής ποιότητας [βασικό αυτό] σε ποσότητα τόση όση να σκεπαστεί ο γαύρος όλος
Ελαιόλαδο σε ποσότητα να σκεπαστεί όλος ο γαύρος

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβοντας το κεφάλι εντελώς, και χωρίζοντάς το στα δύο για να βγάλουμε το κόκκαλο από την μέση. Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο σκεύος τον καθαρισμένο γαύρο αφού τον έχουμε πλύνει καλά. Ρίχνουμε τα αρωματικά της επιλογής μας από πάνω ,και τα καλύπτουμε με το χοντρό αλάτι όλα πολύ καλά σκεπασμένα.

Τα αφήνουμε 3 τέταρτα έτσι ,τα βγάζουμε στην συνέχεια ,τα ξεπλένουμε πολύ καλά να φύγει όλο το αλάτι και τα ξαναβάζουμε στο γυάλινο σκεύος αφού το έχουμε ξεπλύνει από την πρώτη χρήση του. Αμέσως μετά τον καλύπτουμε με το ξύδι και το αφήνουμε περίπου για μισή ώρα μέχρι να δούμε να ασπρίσει ο γαύρος που σημαίνει ότι έχει ψηθεί.

Το σουρώνουμε χωρίς να το ξεπλύνουμε και το τοποθετούμε πάλι στο γυάλινο σκεύος. Το καλύπτουμε όλο καλά με λάδι να πάει πιο πάνω από τον γαύρο η ποσότητα  λαδιού. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο ,η όποιο άλλο αρωματικό και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Διατηρείτε  για 3 ημέρες