Γλυκό με σαντιγί, μπισκότο και φράουλες

229
Γλυκό με σαντιγί, μπισκότο και φράουλες

Υλικά

Για τη βάση

4 φλιτζ. έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
1 συσκευασία  των 180 γρ. μπισκότα της επιλογής σας
1/4 φλιτζ. σιρόπι σοκολάτας
1/4 φλιτζ. κομμάτια καραμέλας
4 φλιτζ. έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό

Για τη γέμιση

300 γρ.  τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
200 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

Για τη βάση

Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας κομμάτια καραμέλας. Ψήνουμε την βάση στο φούρνο για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε στη δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Για τη συναρμολόγηση βάσης-γέμισης

Σε ένα ποτήρι βάζουμε στον πάτο 2 κουταλιές της σούπας από τη βάση, 2 κουτ. σούπας από την γέμιση, 4 φράουλες κομμένες στη μέση. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μας. Το ίδιο κάνουμε και τα υπόλοιπα ποτήρια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.