Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα

380
Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα

Υλικά

500 γρ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml ηλιέλαιο
100 ml νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
200 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 φακελάκι Μπεσαμέλ
500 ml γάλα
100 ml σάλτσα τομάτας
Λίγο θυμάρι
100 γρ. γκούντα τριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το γιαούρτι, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζετε με μία πετσέτα κουζίνας και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Κόβετε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και το προσθέτετε στη Μπεσαμέλ μαζί με το τυρί, τη σάλτσα τομάτας και το θυμάρι. Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε μικρά τριγωνάκια. Βάζετε στο κέντρο λίγη γέμιση και τυλίγετε κάθε τρίγωνο σε σχήμα κρουασάν. Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.