Γλυκό του κουταλιού ροδάκινο

318
Γλυκό του κουταλιού ροδάκινο

Συνταγή της Ελένης Λάσκαρη

Υλικά

2 1\2 κιλά ροδάκινα
2 κιλά ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
1 δόση βανίλια
1\2 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την φλούδα από τα ροδάκινα τα κόβουμε στην μέση και  βγάζουμε το κουκούτσι. Τα βάζουμε  σε μια πιατέλα τα περιχύνουμε  με το χυμό του λεμονιού [κρατάμε μία κουταλιά] και τα αφήνουμε για μία ώρα. Βράζουμε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη για 10 λεπτά.

Όταν κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο .Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τοποθετούμε σε βάζο μόνο τα ροδάκινα. Μέσα στο σιρόπι ρίχνουμε 1 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι και την βανίλια να το προσέξουμε να δέσει.

Μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο με τα ροδάκινα κι έχουμε ένα ωραιότατο γλυκό.