Κεφτεδάκια Με Τόνο Και Κολοκύθια

338
Κεφτεδάκια Με Τόνο Και Κολοκύθια

Υλικά

    200 γρ. τόνο φρέσκο
    200 γρ. κολοκύθια τριμμένα
    1 ασπράδι χτυπημένο ελαφρά
    20 γρ. φρυγανιά για τη ζύμη
    100 γρ. φρυγανιά για το πανάρισμα
  1 κουτ. σούπας βασιλικό τριμμένο
    Ελαιόλαδο
  Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Περνάμε τον τόνο στο μίξερ να γίνει αλοιφή. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τόνο μαζί με τα κολοκύθια και προσθέτουμε το βασιλικό, το ασπράδι, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη φρυγανιά για να σφίξει λίγο η ζύμη.

Πλάθουμε 20 κεφτεδάκια και τα πανάρουμε με τη φρυγανιά. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά.

botrini.gr