Κεκάκια πορτοκαλιού με λίγο σιρόπι

343
Κεκάκια πορτοκαλιού με λίγο σιρόπι

Υλικά

4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
3 μικρά πορτοκάλια ακέρωτα
1 ποτήρι ηλιέλαιο
250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι (από τα 3 πορτοκάλια)
1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και ρίχνουμε στο μίξερ τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Στο μεταξύ παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να κρατήσουμε το χυμό τους.

Αδειάζουμε το χυμό μέσα στο μείγμα των αυγών μαζί με το λάδι και το γιαούρτι. Χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν. Τα προσθέτουμε μεμιάς στο μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες για cupcake τις οποίες έχουμε ακουμπήσει πάνω σε μια λαμαρίνα. Ψήνουμε τα κεκάκια για 35 λεπτά. Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμα με ένα μαχαίρι, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα.

Κοντά στην ώρα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό, το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει να κοχλάζει. Δεν χρειάζεται ανακάτεμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αν χρειαστεί ξαφρίζουμε και βουτάμε ένα ένα τα κεκάκια μέσα στο σιρόπι αναποδογυρισμένα. Τα αφήνουμε να σταθούν άλλη μια ώρα για να ρουφίξουν το σιρόπι.

πηγή Ζάχαρη & Αλεύρι