Κολοκυθόπιτα

614
Κολοκυθόπιτα

Υλικά

1/2 κιλό φύλλα κρούστας ή χωριάτικα
2 κιλά κολοκύθια
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
300γρ. φέτα
2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 αυγά
1/2 φλιτζ. γάλα
3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα πλένε. Τα τρίβετε σε χοντρό τρίφτη, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για μισή ώρα. Λιώνετε τη φέτα με ένα πιρούνι και τη βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα, το γάλα, τα αυγά χτυπημένα και το σιμιγδάλι.

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 2 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρετε ελαφριά τα κολοκυθάκια. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα προσθέτετε στη λεκάνη με τα τυριά, ρίχνετε τον άνηθο και τα ανακατεύετε.

Ανακατεύετε σε ένα άλλο μπολ το υπόλοιπο λάδι με το βούτυρο και αλείφετε ένα ταψί Νο 28. Στρώνετε 6 φύλλα αλείφοντας τα ένα ένα με το μείγμα βουτύρου λαδιού. Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα. Τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα πάλι με το μείγμα.

Χαράζετε την επιφάνεια σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C. για 50 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.