Πίτα με κεράσια εποχής

351
Πίτα με κεράσια εποχής

Υλικά

100 γρ. αλεύρι
90 γρ. ζάχαρη
30 γρ. ψίχα αμυγδάλου
20 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
400 γρ. κεράσια
Λίγο βούτυρο για το ταψάκι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180C. Σε ένα μπολ βάλτε την ψίχα αμυγδάλου, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και κάντε μια τρυπούλα στη μέση. Σπάστε τα αυγά μέσα στην τρυπούλα και με ένα πηρούνι ανακατέψτε δραστήρια. Προσθέστε το γάλα και την κρέμα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τον χυλό να ξεκουραστεί για λίγο.

Πλύντε καλά τα κεράσια και με τα κουκούτσια βάλτε τα σε ταψάκι βουτυρωμένο
Απλώστε τον χυλό καλά από πάνω. Ψήστε για 35 λεπτά περίπου, ώσπου το μαχαίρι να δείχνει ότι το γλυκό ψήθηκε. Βγάλτε το από το ταψάκι όταν κρυώσει και από πάνω στολίστε το με ζάχαρη άχνη ή και ζάχαρη απλή