Παγωτό παρφέ Pina Colada

600
Παγωτό παρφέ Pina Colada

Συνταγή της Χριστίνας Σιδέρη

Υλικά

1 φλιτζ. ανανάς κονσέρβας καλά στραγγισμένος κομμένος σε κομμάτια
1 φλιτζ. maraschino κεράσια καλά στραγγισμένα κομμένα σε κομμάτια + λίγα ακόμα για τη διακόσμηση ολόκληρα
1/2 φλιτζ. καρύδια ή φιστίκια ή αμύγδαλα σε κομμάτια
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
2 φλιτζ. σαντιγί + λίγη ακόμα για τη διακόσμηση
1 φλιτζ. τριμμένη καρύδα
1 κουτ. σούπας σιρόπι από τα κεράσια maraschino

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον ανανά, τα κεράσια, τη τριμμένη καρύδα, τους ξηρούς καρπούς, το σιρόπι από τα κεράσια και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μαλακά. Στρώνουμε με μεμβράνη μία φόρμα του κέικ, έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα και να περισσεύει. Ρίχνουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει. Παγώνουμε στη κατάψυξη για 24 ώρες. Για να σερβίσουμε, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Στολίζουμε με σαντιγί και κεράσια maraschino