
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
10 ελιές σε ροδέλες
Για τη σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
2 σφηνάκια ούζο
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Το χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού
ρίγανη
δεντρολίβανο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις σαρδέλες και τις ελιές σε ένα ταψί. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι και περιχύνουμε τις σαρδέλες. Η σάλτσα πρέπει να καλύψει πάνω από το μισό τις σαρδέλες. Αν δεν είναι αρκετή προσθέστε νεράκι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.