Αρίσα

526
Αρίσα

Υλικά

500γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κεσέδες γιαούρτι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλεύρι
250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
20 αμύγδαλα ασπρισμένα

Για το σιρόπι
500γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Εκέλεση

Δουλεύουμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το αλεύρι με το μπέικιν και το σιμιγδάλι. Το μείγμα μας θα αρχίσει να γίνεται σαν πηχτός πολτός.

Βουτυρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το στρώνουμε και γαρνίρουμε την επιφάνεια του με αμύγδαλα σε κανονικές αποστάσεις ώστε όταν το κόψουμε σε κομμάτια, κάθε ένα να έχει ένα αμύγδαλο.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά προσέχοντας να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όπως είναι ζεστό, περιχύνουμε με αυτό το γλυκό. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.