Υλικά
250 γρ. κιμά χοιρινού
1 κρεμμύδι
250 γρ. χυμό τομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
12 γρ. αλάτι
8 γρ. πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
500 γρ. κανελόνια άβραστα
250 γρ. τυρί κρέμα
2 κρόκοι αυγών
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά μόσχου και χοιρινού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό τομάτας. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Για την δική σας ευκολία, τοποθετείτε τον κιμά σε κορνέ σακούλας και γεμίζετε τα άβραστα κανελόνια κρατώντας τα όρθια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, τους κρόκους και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170C.