Υλικά
1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτας
100 γρ. βούτυρο
400 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά χτυπημένα
½ κουτ. σούπας βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Κατόπιν λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφετε με τη μισή ποσότητα βουτύρου ένα ταψί και απλώνετε τη ζύμη για πίτσα. Αφήνετε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει.
Ρίχνετε σ’ ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος, αυγά, φέτα, ντοματίνια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού δείτε ότι είναι έτοιμο τότε απλώνετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα βγάζετε απ’ το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Πηγή: newsbeast.gr