
Υλικά
450 γρ. κιμά γαλοπούλας
1 κούπα βρώμη
2 ασπράδια αυγών
280 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κούπα τυρί φέτα σε κομμάτια
1 κουτ. γλυκού ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Λιώστε και αποστραγγίστε καλά το σπανάκι με το χέρι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Πιέστε το με την πλάτη του κουταλιού μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά από το σπανάκι.
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια, μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί. Προσέξτε να μην ανακατέψετε πολύ ώρα ώστε να μην στεγνώσει ο κιμάς.
Χωρίστε το μείγμα σε 6 μερίδες. Πλάστε με τα χέρια την κάθε μερίδα και δημιουργήστε 6 αφράτα μπιφτέκια. Προθερμάνετε την πλάκα ψησίματος σε μέτρια θερμοκρασία και ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος ή λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
Ψήστε τα μπιφτέκια για 8 λεπτά στη πλάκα ψησίματος ή για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν επιλέξετε τη σχάρα. Μεταφέρετε τα μπιφτέκια ζεστά, σε ψωμάκια για burger ολικής άλεσης και απολαύστε το burger!