
Συνταγή της Φλώρας Λυμπεράκη
Υλικά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. γιαούρτι
4 αυγά
750γρ. αλεύρι
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Κανέλα σε σκόνη
Το ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε την κανέλα, το γιαούρτι, το πορτοκάλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σιγά σιγά. Λαδώνουμε μια φόρμα, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά στους 160C.