
Συνταγή της Νατάσας Τζελέπη
Υλικά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δύο φορές κοσκινισμένο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά εκτός ψυγείου
2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
Για το Σιρόπι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα & 1 φακελάκι πορτοκάλι για τις στρώσεις εντός
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάω ζάχαρη και αυγά και μετά ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι , τη βανίλια και το κακάο . ανακατεύω πάρα πολύ καλά . Προθερμαίνω το φούρνο. Ρίχνω το μείγμα μου σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω για 20 λεπτά στους 180C. Σε κατσαρολακι βράζω το νερό με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά και προς το τέλος ρίχνω το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού. Αφήνω να βράσει αλλά 2 λεπτά και μετά αποσύρω από τη φωτιά .
Σιροπιάζω το ζεστό παντεσπάνι , το οποίο πρότερα έχω κόψει σε τρία μακρόστενα κομμάτια , με το κρύο σιρόπι και φτιάχνω τις στρώσεις παντεσπανι-κρεμα κοκ, αφού λίγο πριν σε δύο μπολ ξεχωριστά ετοιμάζω τις κρέμες μου σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής στο φακελάκι τους και τις βάζω λίγο στο ψυγείο να σφίξουν . Για γαρνίρισμα χρησιμοποίησα τρούφα , φλούδες πορτοκαλιού και σαβαγιάρ !