Υλικά
2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι σε μερίδες
1 κιλό μαϊντανό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 λεμόνι (τον χυμό του)
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε και πλένουμε μόνο τα φύλλα από τα κλωναράκια του μαϊντανού. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές του. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Χτυπάμε καλά τα αυγά με το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο λίγο με κουτάλα το ζουμί από την κατσαρόλα και αυγοκόβουμε το φαγητό.