Κιμαδοπιτάκια με τυρί

596
Κιμαδοπιτάκια με τυρί

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
220 γρ. σπορέλαιο
110 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
2 πρέζες αλάτι

Για τη γέμιση

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 3 φορές κομμένο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα κανέλα
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
½ κρεμμύδι ξερό ψιλικομμένο

Για την επάλειψη

2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα βάζουμε το μπέικιν, το αλάτι, το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή, μαλακή και λαδερή Τη σκεπάζουμε με μεβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τον κιμά και τα αφήνουμε να σοταριστούν χωρίς να ανακατέψουμε. Μόλις ο κιμάς ενσωματωθεί  στη βάση τότε ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά ανακατεύοντας πολύ καλά. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλα. Στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε. Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τα κιμαδοπιτάκια μας. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με κρόκο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε και σερβίρουμε.

Πηγή