Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

264
Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

Υλικά

1.500 γρ. κοτόπουλο κομμένο μερίδες
1.200 γρ. κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
250 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές, χωρίς κουκούτσια
350 γρ. τυρί  κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα κομμένο κύβους
250 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα ροδίζετε κι αυτά. Προσθέτετε τον πελτέ και 1,5 ποτήρι νερό.

Αφού βράσει λίγο η σάλτσα προσθέτετε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε την φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τις ελιές και αφήνετε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά. Τέλος ρίχνετε το τυρί ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Κρατάτε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρετε αμέσως.