Συνταγή του τον Πέτρου Συρίγου
Υλικά
300 γρ. πένες
1 κονσέρβα τόνο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
50 γρ. καλαμπόκι
50 γρ. κάππαρη
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
40 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
50 γρ. κρέμα γάλακτος
½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία, σουρώνετε και κρατάτε 80 γραμμ. περίπου από το νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε πρώτα το κρεμμυδάκι με τις πιπεριές.
Σοτάρετε λίγο και μετά προσθέτετε το καλαμπόκι, την κάππαρη και ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά, τον τόνο και την κρέμα γάλακτος με τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και, αν χρειάζεται υγρό, προσθέτετε λίγο νερό. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε, αν χρειαστεί.