Πράσα Ογκρατέν

346
Πράσα Ογκρατέν

Συνταγή της Νίνας Ιωαννίδου

Υλικά

2 κιλά πράσα
1 κουτί μπεσαμέλ
6 κούπες γάλα
200γρ. τριμμένη γραβιέρα
50γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κόβετε τα πράσα και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφού το βουτυρώσετε στρώνετε τα πράσα, τα πασπαλίζετε με τα 2/3 του τυριού και τα σκεπάζετε με τη μπεσαμέλ. Ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά.